Ekipa Roślinnego Qurczaka
Aromatyczny i prosty makaron udon z Roślinnym Qurczakiem Teriyaki
Czy Wy również, tak jak my, uwielbiacie makaron udon? Dodanie go do prostego dania sprawi, że nadamy mu azjatycki vibe w 3 minuty! Jeśli jeszcze nie znasz tego makaronu to polecamy zajrzeć do najbliższego supermarketu i zaopatrzyć się w kilka paczek (jedna to koszt ok. 4 złotych i starcza na dwie średnie porcje) tego cuda! Śmiało użyj grilla elektrycznego, aby zgrillować Roślinnego Qurczaka Teriyaki. Równie dobrze możesz usmażyć go na patelni, tak jak w przepisie. Do dzieła!

Składniki
250 g makaronu udon
200 g Roślinnego Qurczaka Teriyaki
50 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki
200 g brokułów
2 dymki pokrojone w ukośne paski
1 łyżeczka sezamu
Orzeszki ziemne do dekoracji
Sos:
5 łyżek sosu sojowego
2 łyżeczki syropu z agawy lub innego słodzika
3 łyżki soku z cytryny
1 posiekany ząbek czosnku
0,5 cm posiekanego korzenia imbiru
"Spróbowałem Roślinnego Qurczaka Teriyaki i to jest taaak dobre! A co mnie zadziwia najbardziej to fakt, że w tym daniu Qurczak smakuje dokładnie tak samo jak kurczak!"
Bartek C.
Przygotowanie
KROK 1: Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odstaw.

KROK 2: Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Smaż Roślinnego Qurczaka przez około 8 minut, a następnie przełóż go na talerz.
KROK 3: Następnie usmaż warzywa i dodaj do nich ugotowany makaron i Roślinnego Qurczaka.
KROK 4: Składniki sosu wymieszaj. Dodaj je do mięsa, warzyw i makaronu na patelni. Smaż wszytko przez ok. 2 minuty. Smaż do czasu, aż makaron wciągnie cały sos.
Krok 4: Podaj danie na talerzach lub w półmiskach. Na koniec udekoruj wszystko orzeszkami ziemnymi, sezamem oraz kolendrą.
